כל הוויסקי שמיוצר במזקקה מיוצר תחת הסיסמא “כמו שוויליאם עשה”. אותו גודל דודים (למרות שגודל הייצור היום מצריך 28 כאלה!), החימום שלהם נעשה, באופן נדיר, מעל אש גלויה. התסיסה נעשית במיכלים מעץ אורן וכל הוויסקי כולו מיושן אך ורק התחומי המזקקה, בדפטאון אשר באזור הספייסייד ואפילו החביות נבנות באולם רועש במיוחד בתחומי המזקקה עצמה . בנוסף, העובדה שביצורו של כל ליטר מאלט וויסקי משתמשים ב – 10 ליטר מים, הביאה את וויליאם גרנט להבין מוקדם מאוד עד כמה חשובה איכותם עבור התוצאה הסופית. כבר בסוף המאה ה-19 רכש את כל אזור מעין ה- Robbie Dhu הצמוד למזקקה והבטיח שעד היום מקורה של כל טיפת מים המשמשת בייצור גלנפידיך היא מהמעיין המצויין.
עד לשנת 1963, לא שווק המאלט וויסקי מחוץ לסקוטלנד. הסקוטים חשבו שחך זרה לא תדע להעריך משקה כה עוצמתי ובעל טעמים כל כך דומיננטיים. גלנפידיך הייתה החברה הראשונה שחצתה את הגבול הגאוגרפי של המדינה. במהלך שנתפס כמשוגע והתאבדותי ממש, ליצרני המאלט וויסקי האחרים, פרצה את הדרך להפיכתו של המשקה למכובד ביותר בעולם האלכוהול כיום. כיום, כל כוס רביעית של סינגל מאלט וויסקי שנמזגת בעולם היא גלנפידיך! והמזקקה היא סמל אמיתי למסורת סקוטית. גם היום לא שוקטת גלנפידיך על שמריה והיא ממשיכה לחדש בלי הפסקה.