הניסוי השני בסדרת הניסויים שלנו התרחש במחסנים שלנו בקונוואל. תחת מעטה סודיות, רוברט קינסמן, המאלט מאסטר, הזמין 20 מומחים לוויסקי מרחבי העולם כדי שיבחרו את המאלט המועדף עליהם מתוך המבחר הגדול השוכן במחסנים שלנו. 20 המאלטים שנבחרו היו מאוד מגוונים. מכאלה שאוחסנו בחביות יין פורט ועד אלה אשר הושרו בחביות וויסקי בורבון. המגוון הרחב ויוצא הדופן יצר וויסקי חדשני שעלה על כל הציפיות.
"רציתי ליצור וויסקי שונה ומיוחד. בדרך כלל וויסקי מאלט נבחר ונחתם על פי טעמו של מומחה מאלט בודד, במקרה זה לקחנו 20 מומחי מאלט שונים. מבחינתי זה היה ממש ניסוי באישיות וויסקי".
- בריאן קינסמן, המאסטר של המאלט
לפרויקט 20 - צבע זהב עמוק ומאפיין קיצי ופרותי. טעימה קלה חושפת אישיויות כפולות ומכופלות מטעמו המתקתק של תבלין הקינמון יחד עם אזכור עדין של שקדים, סיומת פורט ענוג ונגיעה אקראית של אניס.
בריאן קינסמן ראה בחזונו את אחד הניסויים השאפתניים ביותר לאורך 129 שנות ההיסטוריה של המאלט. במבצע החשאי, פרויקט ה-20, הוזמנו 20 מומחי וויסקי מ- 16 מדינות ברחבי העולם למזקקה שלנו בדופון שבסקוטלנד. המומחים לא ידעו את הסיבה להזמנתם והיא נשמרה בסודיות רבה.
המומחים הטובים ביותר שלנו עבדו יחדיו בכדי להגיע לתוצאה יוצאת דופן:
1. השתמשו בכוס לואובול
2. פתחו את ברז המים הקרים
3. הרטיבו מעט את שפתי הכוס החיצוניים
4. הניחו את שולי הכוס הרטובים בקערית מלח ים גרוס כך שידבקו בה 2-3 גרגירים לכל היותר
5. מזגו מנת גלנפידיך פרויקט 20
6. התענגו על הטעם על ידי לגימה ישירה מהחלק המומלח של הכוס, או על ידי הנחת מעט המלח ישירות על הלשון.
הניחו מעט מלח ים על הלשון ונסו ללגום שוב מהוויסקי. זה יחזק את הטעם וישנה את החוויה