• Glenfiddich
    PROJECT XX
    20 מוחות, וויסקי אחד בלתי צפוי
פרויקט

אפוף סודיות

הניסוי השני בסדרת הניסויים שלנו התרחש במחסנים שלנו בקונוואל. תחת מעטה סודיות, רוברט קינסמן, המאלט מאסטר, הזמין 20 מומחים לוויסקי מרחבי העולם כדי שיבחרו את המאלט המועדף עליהם מתוך המבחר הגדול השוכן במחסנים שלנו. 20 המאלטים שנבחרו היו מאוד מגוונים. מכאלה שאוחסנו בחביות יין פורט ועד אלה אשר הושרו בחביות וויסקי בורבון. המגוון הרחב ויוצא הדופן יצר וויסקי חדשני שעלה על כל הציפיות.

brian
Craft brewer collaboration
stub

"רציתי ליצור וויסקי שונה ומיוחד. בדרך כלל וויסקי מאלט נבחר ונחתם על פי טעמו של מומחה מאלט בודד, במקרה זה לקחנו 20 מומחי מאלט שונים. מבחינתי זה היה ממש ניסוי באישיות וויסקי".

- בריאן קינסמן, המאסטר של המאלט

xx
stub
לפרויקט 20 - צבע זהב עמוק ומאפיין קיצי ופרותי. טעימה קלה חושפת אישיויות כפולות ומכופלות מטעמו המתקתק של תבלין הקינמון יחד עם אזכור עדין של שקדים, סיומת פורט ענוג ונגיעה אקראית של אניס.
xx
xx
brian
finger prints
     

התהליך

מפגש בין מוחות

בריאן קינסמן ראה בחזונו את אחד הניסויים השאפתניים ביותר לאורך 129 שנות ההיסטוריה של המאלט. במבצע החשאי, פרויקט ה-20, הוזמנו 20 מומחי וויסקי מ- 16 מדינות ברחבי העולם למזקקה שלנו בדופון שבסקוטלנד. המומחים לא ידעו את הסיבה להזמנתם והיא נשמרה בסודיות רבה.

brian
 
  • 1. הרפתקה כמוסהמומחי הוויסקי הובלו למחסני החביות בקונוואל, בניין מרשים שמכיל
    כ-1000 חביות. לכל מומחה ניתנה יד חופשית לשוטט במחסנים ולבחור
    כל חבית שתסקרן אותו. המשימה הייתה ארוכה, אבל אחרי חיפושים
    בכל פינה חשוכה, כל אחד מהמומחים הגיע להחלטה סופית.
  • 2. החביות הנבחרותאת 20 המאלטים מרכיבים מספר סדרות מהמדהימות ביותר
    שברשותנו - מוויסקי ישן שהבשיל בצינורות יין ועד שרי עתיק
    ובורבון בתולי בחביות עץ אלון. כל מאלט תרם אישיות ייחודית
    לתוצאה הסופית.
  • 3. התוצאה הסופיתבריאן חיבר את כל המאלטים הנבחרים ביחד, והיה
    מרוצה מהתוצאה. האוסף הקטן קרא תיגר אפילו
    על הציפיות שלו עצמו!

1. הרפתקה כמוסה

מומחי הוויסקי הובלו למחסני החביות בקונוואל, בניין מרשים שמכיל כ-1000 חביות. לכל מומחה ניתנה יד חופשית לשוטט במחסנים ולבחור כל חבית שתסקרן אותו. המשימה הייתה ארוכה, אבל אחרי חיפושים בכל פינה חשוכה, כל אחד מהמומחים הגיע להחלטה סופית.

2. החביות הנבחרות

את 20 המאלטים מרכיבים מספר סדרות מהמדהימות ביותר שברשותנו - מוויסקי ישן שהבשיל בצינורות יין ועד שרי עתיק ובורבון בתולי בחביות עץ אלון. כל מאלט תרם אישיות ייחודית לתוצאה הסופית.

3. התוצאה הסופית

בריאן חיבר את כל המאלטים הנבחרים ביחד, והיה מרוצה מהתוצאה. האוסף הקטן קרא תיגר אפילו על הציפיות שלו עצמו!

הצלחה לא מגיעה במקרה

התהליך היה ארוך, אבל התוצאות מדברות בעד עצמן.

לעיין במפה

צורת ההגשה

טוויסט קטן עושה את ההבדל

המומחים הטובים ביותר שלנו עבדו יחדיו בכדי להגיע לתוצאה יוצאת דופן:

   
IPA serve
orange

השלבים


1. השתמשו בכוס לואובול

2. פתחו את ברז המים הקרים

3. הרטיבו מעט את שפתי הכוס החיצוניים

4. הניחו את שולי הכוס הרטובים בקערית מלח ים גרוס כך שידבקו בה 2-3 גרגירים לכל היותר

5. מזגו מנת גלנפידיך פרויקט 20

6. התענגו על הטעם על ידי לגימה ישירה מהחלק המומלח של הכוס, או על ידי הנחת מעט המלח ישירות על הלשון.

בקצרה


הניחו מעט מלח ים על הלשון ונסו ללגום שוב מהוויסקי. זה יחזק את הטעם וישנה את החוויה

גלו את הפרוייקט הבא

בין ניסוי אחד לשני, תמיד נשאף להרחיב את גבולות הסינגל מאלט.