• Glenfiddich
    WINTER STORM
    עוצמה באמצעות קרח ותושייה
עוצמה באמצעות קרח ותושייה

WINTER STORM

בניסויו האחרון של בריאן קינסמן, המאסטר בלנדר שלנו, הוא קיבל את ההשראה שלו מהכרמים הקפואים והמפורסמים של יקב Peller Estates אשר נמצאים בסמוך לניאגרה, שבקנדה. כשחזר למזקקת גלנפידיך שבדאפטאון, עלו בו זיכרונותיו מהתנאים הקיצוניים ומתהליך הייצור הייחודי של היין הקפוא, אשר הביאו אותו לבצע ניסוי בכמה חביות צרפתיות של יין קפוא העשויות עץ אלון. מה שגילה, הקסים אותו!

Craft brewer collaboration stub

"רק ויסקי נדיר בן מעל ל-21 שנה, יכול להתמודד עם העוצמה הזאת שהתווספה ונלוותה לאותו יין קפוא מיוחד, שהיה עם יותר טאנינים, שהופקו ומוצו מתוך שנים של שהייה בעץ אלון, אותם טעמי לתת שהעניקו ליין טעם ליצ'י מודגש וייחודי, במקום להיות מוצפים במתיקות חזקה."

- בריאן קינסמן, המאסטר של המאלט

brian
xx
brian
xx
stub
הטעם הוא שילוב מושלם של נוזלים, הן של אותה מתיקות מסוכרת ברמה גבוהה מיין הקרח והן של טעם עץ האלון מחביות גלנפידיך. הטעמים משלימים האחד את השני ויוצרים משקה טרופי המזכיר בטעמו פירותיות מודגשת ומתיקות חזקה. כך נולד הנוזל החלוצי מיין הקרח ששהה בחבית.
   

התהליך

בריאן חווה את מזג האוויר הקנדי המקפיא של חודש ינואר כדי ללמוד איך הענבים נקטפו לאור ירח ובמינוס o10- צלסיוס, כשהם קשים כמו חלוקי נחל. העבודה עם חברת Peller Estates וסמנכ"ל Winemaking, קרייג מק'דונאלד, היוותה הזדמנות להרחיב את גבולות הטעם, לגלות טעמים בלתי צפויים ובכך ליצור ויסקי חדש וחלוצי.

  • 1. העוצמה שבקרחבריאן ניסה מספר פעמים ומעל לשישה חודשים את היין הקפוא מתוך חביות
    העשויות מעץ אלון צרפתי שהגיעו מיקב קנדי ומולאו בלתת גלנפידיך בגילאים שונים.
    אך רק צורות ויסקי נדירות יותר וכאלו שהיו מעל לגיל 21 שנה, יכלו להתמודד עם
    אותה עוצמת טעם מיוחדת של היין הקפוא.
  • 2. העוצמה שבמחשבהמיומנותו של בריאן בסיום אותו ניסוי ייחודי, ייצרה וויסקי בעל
    מתיקות מאוזנת, קצרה וחדה, המזכירה טעם מתוק מודגש וסיומת פירות
    מסוכרים המתפתחים לטעמי ליצ'י. אותה תערובת של טעמים מתוקים תואמת
    לתחושה העשירה אך יבשה המגיעה מהיין הקפוא.
  • 3. התוצאותכשהוא מתאר את המושלמות של הגלנפידיך בן ה-21 שנה, Peller Estate's Crig McDonald
    רואה בכך כ: "איזון ייחודי בין הנשמה החמה של הויסקי והקור המקפיא של יין הקרח.
    "המשקה הוא שילוב מושלם של נוזלים בעלי מתיקות מסוכרת וטעמי האלון של הגלנפידיך הבאים לידי
    שלמות בארומה מודגשת של פירות טרופיים המציפים את הפה ומובילים את טעמו המיוחד של היין.

1. העוצמה שבקרח

בריאן ניסה מספר פעמים ומעל לשישה חודשים את היין הקפוא מתוך חביותהעשויות מעץ אלון צרפתי שהגיעו מיקב קנדי ומולאו בלתת גלנפידיך בגילאים שונים.אך רק צורות ויסקי נדירות יותר וכאלו שהיו מעל לגיל 21 שנה, יכלו להתמודד עםאותה עוצמת טעם מיוחדת של היין הקפוא.

2. העוצמה שבמחשבה

מיומנותו של בריאן בסיום אותו ניסוי ייחודי, ייצרה וויסקי בעלמתיקות מאוזנת, קצרה וחדה, המזכירה טעם מתוק מודגש וסיומת פירותמסוכרים המתפתחים לטעמי ליצ'י. אותה תערובת של טעמים מתוקים תואמתלתחושה העשירה אך יבשה המגיעה מהיין הקפוא.

3. התוצאות

כשהוא מתאר את המושלמות של הגלנפידיך בן ה-21 שנה, Peller Estate's Crig McDonaldרואה בכך כ: "איזון ייחודי בין הנשמה החמה של הויסקי והקור המקפיא של יין הקרח."המשקה הוא שילוב מושלם של נוזלים בעלי מתיקות מסוכרת וטעמי האלון של הגלנפידיך הבאים לידישלמות בארומה מודגשת של פירות טרופיים המציפים את הפה ומובילים את טעמו המיוחד של היין.

ההצלחה לא קורת בן לילה

תהליך ארוך וקשה אך התוצאות מדברות בעד עצמן.

לעיין במפה

צורת ההגשה

ביטוי ייחודי

המוחות הטובים ביותר שלנו פעלו יחד כדי לגלות את הדרך המושלמת לאותה צורת ביטוי יוצאת דופן, וזה מה שהם גילו.

   
Winter Storm serve

השלבים


1. השתמשו בכוס זכוכית קפואה

2. מזגו במידה המועדפת עליכם את הגלנפידיך Winter Storm

3. הרטיבו מעט את שפתי הכוס החיצוניים

4. הוסיפו עינב קפוא

אנא שתו באחריות

הניסוי


השאירו את העינב הקפוא בכדי שיצנן ויעניק ארומות עדינות לויסקי. כשסיימתם, אכלו את העינב כדי ליהנות מחטיף מתוק ומרענן של פרי קר, הספוג בטעמי ה- Winter Storm.

גלו את הפרוייקט הבא

בין ניסוי אחד לשני, תמיד נשאף להרחיב את גבולות הסינגל מאלט.