• Glenfiddich
    IPA EXPERIMENT
    הסינגל מאלט הסקוטי הראשון אשר יוצר בחביות של מזקקת בירה מקומית
בכדי לסלול את הדרך למאלט חדשני

יצרנו בירה בוטיק

בניסוי הראשון והחדשני שלנו, בריאן קינסמן, המאסטר בלנדר, הוכיח שאפשר עדיין להשתמש בחביות הוויסקי הישנות והמסורתיות גם כשמדובר בניסויים חדשניים ופורצי דרך.בשיתוף פעולה עם מזקקת בירה מקומית בספייסייד, יצר בריאן בירת IPA עשירה בטעמים פיקנטיים המשרה בחביות עץ האלון טעמים מרירים. התוצאה: הסינגל מאלט הסקוטי הראשון שיוצר אי פעם בחביות בירת IPA מקומית.

brian
experiment 1
Craft brewer collaboration
stub

"הרעיון מאחורי ניסוי הגלנפידיך IPA היה יוצא דופן, היינו מלאי תשוקה לגביו והחלטנו לשחק עם הטעמים במטרה לבדוק מה אנחנו יכולים ליצור".

- בריאן קינסמן, המאסטר של המאלט

spayside brewery
stub
בחביות בירת הבוטיק שהוזמנו במיוחד לפי דרישתנו, הושרה המאלט פורץ הדרך שלנו אשר ספג את טעמי ההדרים הייחודיים ואת החריפות העדינה של הכשות. התוצאה הייתה טעם שנבחר בקפידה ובזהירות בעל עקצוץ מריר ועדין של כשות על הלשון.
brian
   

התהליך

תהליך יצירת המאלט החדש

בריאן קינסמן וסב ג'ונס נפגשו ורקחו תכנית חדשנית ונועזת - לייצר מאלט גלנפידיך חדש בחביות בירת בוטיק

brian
 
  • 1. לרקוח את ה-IPA המושלם השותפים שלנו ראו לנגד עיניהם מטרה חשובה - לתכנן
    ולייצר שלוש חליטות שיכר בחוזק שונה של בירת בוטיק IPA
    בכדי שתנוח ותשרה את טעמה בחביות הוויסקי, ובכך להכינן
    לסדרת הניסויים השונים.
  • 2. טעמים חדשיםבמרתף הבירה, תחת מעטה סודיות, בריאן תחזק תשעה סוגי
    בירה ייחודיים ובחן את זמני השהייה שלהם בחביות עץ אלון
    שונות, במטרה לבדוק אילו טעמים חדשים יתגלו.
  • 3. בחירה קשהלאחר ניסוי ארוך, התקבלה החלטה לבחור במזקקה מספר 2.
    ייבוש החבית, חוזק הבירה ומשך הזמן שהוויסקי הושרה
    העניקו לו טעם ייחודי ושונה.
  • 4. מאלט חדש וחלוצימה שהתחיל כרעיון חדשני ושונה, הפך במהרה לניסוי מעמיק.
    לא רק שבריאן סלל את הדרך למאלט חדש, אלא הוא יצר גם
    בירת בוטיק חדשה ומופלאה!

1. לרקוח את ה-IPA המושלם

השותפים שלנו ראו לנגד עיניהם מטרה חשובה - לתכנןולייצר שלוש חליטות שיכר בחוזק שונה של בירת בוטיק IPA בכדי שתנוח ותשרה את טעמה בחביות הוויסקי, ובכך להכינן לסדרת הניסויים השונים.

2. טעמים חדשים

במרתף הבירה, תחת מעטה סודיות, בריאן תחזק תשעה סוגיבירה ייחודיים ובחן את זמני השהייה שלהם בחביות עץ אלון שונות, במטרה לבדוק אילו טעמים חדשים יתגלו.

3. בחירה קשה

לאחר ניסוי ארוך, התקבלה החלטה לבחור במזקקה מספר 2. ייבוש החבית, חוזק הבירה ומשך הזמן שהוויסקי הושרה העניקו לו טעם ייחודי ושונה.

4. מאלט חדש וחלוצי

מה שהתחיל כרעיון חדשני ושונה, הפך במהרה לניסוי מעמיק. לא רק שבריאן סלל את הדרך למאלט חדש, אלא הוא יצר גם בירת בוטיק חדשה ומופלאה!

הצלחה לא מגיעה במקרה

תהליך ארוך וקשה, התוצאות שוות את המאמץ!

לעיין במפה

צורת ההגשה

טוויסט קטן עושה את ההבדל

המומחים הטובים ביותר שלנו עבדו יחדיו בכדי להגיע לתוצאה יוצאת דופן:

   
IPA serve
orange
exp1

השלבים



1. השתמשו בכוס לואובול

2. הוסיפו קוביית קרח גדולה

3. מזגו מנת גלנפידיך IPA

4. החליקו קליפת תפוז דם על שפת הכוס

5. סחטו מעט את הקליפה והכניסו לתוך הכוס

בקצרה


העבירו חתיכת תפוז דם על שולי הכוס ואז שתו. התפוז ישלים את טעמי התיבול וידגיש את המתיקות של הוויסקי.

גלו את הפרוייקט הבא

בין ניסוי אחד לשני, תמיד נשאף להרחיב את גבולות הסינגל מאלט.